Even voorstellen: nieuwe medewerker

14 mei 2018

Vorige maand verwelkomden we klinisch fysicus Ilaria Rinaldi bij MAASTRO clinic. Nabij MAASTRO clinic wordt momenteel het nieuwe protonentherapiecentrum ZON-PTC gebouwd. Naar verwachting zal de eerste patiënt aan het einde van dit jaar met protonentherapie worden behandeld. ZON-PTC is een van de drie centra voor protonentherapie in Nederland.

Ilaria heeft veel ervaring in protonentherapie vanuit Heidelberg, Boston en Lyon. Na haar opleiding in Italië verhuisde Ilaria naar Heidelberg (Duitsland) voor haar promotie-onderzoek (2008-2011). Ze werkte aan nieuwe beeldvormingstechnieken voor ionentherapie voor toekomstige toepassing in het Heidelberg Ion Therapy (HIT) centrum. Ze vervolgde haar onderzoek naar ionentherapie als postdoctoraal onderzoeker (2011-2014) aan de Heidelberg University Clinic-HIT / Ludwig Maximilian University in München.

Tussen 2008 en 2014 voerde ze klinisch werk uit bij Universiteitsziekenhuis Heidelberg en bij HIT. Ze werd "Certified Medical Physicist" met een specialisatie in ionentherapie in januari 2014. Tussen februari en september 2014 was ze onderzoeker bij het Massachusetts General Hospital (MGH) in Boston (VS). Sinds januari 2015 was ze onderzoeker bij het National Center for Scientific Research (CNRS) in Lyon (Frankrijk), waar ze bleef werken aan projecten m.b.t. ionentherapie.

Ilaria zal het fysicateam van MAASTRO clinic en ZON-PTC ondersteunen bij het introduceren van protonentherapie in Maastricht. Ze zal betrokken zijn bij alle fysica-aspecten van protonentherapie, met speciale aandacht voor beeldvorming en Monte-Carlosimulaties.

Ilaria 2.jpg