Locatie en voorzieningen

Het Zuid-Oost Nederland Protonen Therapie Centrum zal gevestigd worden op de Brightlands Maastricht Health Campus, nabij MAASTRO clinic en het academisch ziekenhuis. Het centrum wordt uitgerust met de allernieuwste protonentechnologie.

Nieuwbouw in Maastricht

Momenteel wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen van de bouw van het Zuid-Oost Nederland Protonen Therapie Centrum. Naar verwachting kan de eerste patiënt er in de tweede helft van 2018 terecht. Het centrum wordt gevestigd op de Brightlands Maastricht Health Campus. Het krijgt een vriendelijke en warme uitstraling dankzij het gebruik van natuurlijke materialen. Dankzij de komst van de A2 tunnel zal het centrum uitstekend bereikbaar zijn. Parkeren kan op een terrein dichtbij het protonen centrum.

Moderne behandelapparatuur

Het Zuid-Oost Nederland Protonen Therapie Centrum maakt gebruik van nieuwe toptechnologie. Dit vergt veel expertise en hoge aanloopkosten. Er is gekozen voor een zogenaamde single room opstelling, die relatief compact en gemakkelijk in gebruik is. Normaal gesproken wordt de bundel met protonen via speciale (en zeer kostbare) technologie verdeeld over verschillende behandelruimtes. Bij een single room opstelling gaat de stralingsbundel slechts naar één behandelkamer. Daardoor is het mogelijk dezelfde zorgkwaliteit te bieden tegen een lagere prijs. Een toekomstbestendige keuze. Mocht er in de toekomst behoefte aan zijn, dan kan het centrum relatief snel en kostenefficiënt worden uitgebreid met een nieuwe single room protonenversneller. Door deze combinatie van flexibiliteit en de allernieuwste protonentechnologie legt het Zuid-Oost Nederland Protonen Therapie Centrum de best denkbare basis voor de zorg van morgen.

ACC_Unit_met_Hyperscan.jpg

Kankerpatiënten zullen behandeld worden met de allernieuwste technologie, die tegelijk zeer kosteneffectief is.

Geert Bosmans Projectdirecteur