Aanslag op de tong kan erg vervelend zijn en kan zorgen voor een slechte adem. De oorzaken van aanslag op de tong kunnen verschillen, maar vaak is het een gevolg van een slechte mondhygiëne of bepaalde voedingsmiddelen. Hoe de aanslag op de tong ontstaat en hoe dit te verhelpen valt leggen we hieronder graag uit.

Oorzaken van aanslag op de tong

Een van de belangrijkste oorzaken van aanslag op de tong is een slechte mondhygiëne. Hierbij kunnen bacteriën op de tong voor aanslag zorgen. Het is daarom belangrijk om naast het poetsen van de tanden ook de tong goed te poetsen of te schrapen. Hierdoor kunnen de bacteriën op de tong verwijderd worden en de aanslag verminderd worden.

Een andere oorzaak van aanslag op de tong kan het eten van bepaalde voedingsmiddelen zijn. Zo kunnen voedingsmiddelen zoals koffie, thee, rode wijn en tabak voor aanslag op de tong zorgen. Het vermijden van deze voedingsmiddelen kan daarom helpen bij het verminderen van de aanslag op de tong.

Aanslag op de tong voorkomen

Naast een goede mondhygiëne en het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen zijn er ook andere manieren om aanslag op de tong te verminderen. Zo is een droge mond verhelpen raadzaam. Het gebruik van mondwater kan helpen bij het verminderen van aanslag op de tong. Daarnaast kunnen probiotica ook helpen bij het verminderen van aanslag op de tong. Probiotica zijn goede bacteriën die de mondgezondheid kunnen verbeteren en zo de aanslag op de tong kunnen verminderen.

Als de aanslag op de tong blijft aanhouden ondanks het nemen van bovengenoemde maatregelen, is het aan te raden om een afspraak te maken met de tandarts of huisarts. Zij kunnen eventuele onderliggende medische oorzaken uitsluiten en verdere behandelingen adviseren.

Tot slot

Aanslag op de tong kan veroorzaakt worden door een slechte mondhygiëne of bepaalde voedingsmiddelen. Het is daarom belangrijk om naast de tanden ook de tong goed te poetsen of te schrapen, bepaalde voedingsmiddelen te vermijden en gebruik te maken van mondwater of probiotica. Mocht na meerdere dingen geprobeerd te hebben, de aanslag op de tong blijven aanhouden, is het verstandig om een afspraak te maken met de tandarts of huisarts.